Levorg

De naam Levorg is een combinatie van de woorden ‘Legacy’, ‘Revolution’ en ‘Touring‘. De Levorg staat model voor Subaru’s geschiedenis van praktische en veilige auto’s en kan tegelijkertijd worden gezien als pionier van nieuwe en sportieve Subaru’s. De Levorg combineert een modern en stijlvol design met de rijeigenschappen van een sportauto.

Veiligheid

Net als bij de andere Subaru modellen is er bij de Levorg veel aandacht aan veiligheid besteed. Zo heeft elke versie het Advanced Safety Pack dat veiligheid in alle richtingen biedt en onder meer bestaat uit Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD). Door middel van radar helpt SRVD bij het achteruitrijden. Ook Blind Spot Detection (BSD) is onderdeel van het pakket en waarschuwt als er tijdens het rijden een auto opduikt in de dode hoek.

Overige onderdelen van het Advanced Safety Pack zijn grootlichtassistent waarmee grootlicht wordt uitgeschakeld zodra tegenliggers opdagen en Lane Change Assist (LCA) signaleert als er auto’s snel over de naastliggende rijstrook achterop komen terwijl de Levorg-rijder van rijstrook wil wisselen. Tot slot waarschuwt Rear Cross Traffic Alert (RCTA) voor kruisend verkeer tijdens het achteruitrijden.

Design

Met de zeshoekige grille, het gespierde design van de voorzijde en de volledig functionele luchthapper op de motorkap die de intercooler van de SUBARU BOXER motor met turbo constant van verse lucht voorziet, maakt de Levorg zijn bedoelingen onmiddellijk duidelijk. De koplampen geven de Levorg een sportieve blik. Daarnaast beschikt de Levorg over een laadruimte van maar liefst 522 liter.

Speciale pakketten en uitvoeringen

Voor vroege beslissers die nu al voor de Levorg kiezen, heeft de Subaru-dealer een aantal aantrekkelijke pakketten die het veelzijdige karakter van de Levorg nog verder benadrukken. Voor de Levorg-koper die op zoek is naar nog meer sportiviteit is er het STI Pack. Dit aerodynamica-pakket benadrukt de sportiviteit van de auto en bestaat uit extra carrosseriedelen op voor- en achterbumper en op de dorpels. Het STI Pack vertegenwoordigt een waarde van € 2.000,-. Wie de auto in deze fase al bestelt, ontvangt dit pakket tegen een geringe betaling van € 495,-

Voor de Levorg-rijder die liever de bruikbaarheid van zijn auto verder vergroot, is het Adventure Pack interessant. Het pakket bestaat uit dakdragers en een afneembare trekhaak. Normaal gesproken zouden deze voorzieningen € 1.500,- kosten. In de introductieperiode ontvangt de koper de handige extra’s, waarmee de nieuwe Levorg nog avontuurlijker en praktischer wordt, zonder bijbetaling.

Een derde en laatste pakket waar uit gekozen kan worden is het Protection Pack. Dit is bedoeld voor de Levorg-rijder die ook bescherming van zijn auto extra belangrijk vindt. Stootstrips op de flanken, rubberen mat in de bagageruimte, parkeersensoren voor en achter en een achterbumperbeschermplaat maken deel uit van dit op bescherming van de auto gerichte pakket.

Bekijk de Levorg op www.subaru.be